Jadual utk kelas jahitan 

September
SMTWTFS
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Legend:
  Malaysia National Holiday
  State Holiday
  Malaysia & Singapore School Holiday
  Malaysia School Holiday Only


SEPTEMBER 2014
a) 9hb & 10hb (Selasa & Rabu)
b) 13hb & 14hb (Sabtu & Ahad)
c) 17hb & 18hb (Rabu & Khamis)
d) 20hb & 21hb (Sabtu & Ahad)
e) 23hb & 24hb (Selasa dan Rabu) 
f) 27hb  (Sabtu shj)



October
SMTWTFS
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Legend:
  Malaysia National Holiday
  State Holiday
  Malaysia & Singapore School Holiday
  Malaysia School Holiday Only


OCTOBER 2014
a) 1hb & 2hb (Rabu & Khamis)
b) 8hb & 9hb (Rabu & Khamis)
c) 11hb & 12hb (Sabtu & Ahad)

Selepas tarikh ini kak tie akan berehat panjang... kelas akan disambung pada tahun hadapan.
Harap maklum.

Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..


Pattern Baju 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Baju Kebaya
e) Jubah/Dress Dewasa 
f) Blaus & Skirt
g) Dress Kanak2



Yuran :-
a) RM 180 utk sepasang baju (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)


Masa : 10 pagi - 5 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student




tel :- 012-6103573

FB : mariati manaf



JADUAL TERKINI 


WEEKEND (SABTU & AHAD)


MEI 2014  

a) 24 & 25hb 
b) 31   MEI & 1 JUN

JUN 2014

a) 7&8hb   
b) 14 & 15hb 
c) 21 & 22hb

HARI BIASA (WEEKDAY)
Setiap hari Isnin dan rabu setiap minggu kecuali kak tie ada hal

Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..


Pattern Baju 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Jubah/Dress Dewasa 
e) Blaus & Skirt
f) Dress Kanak2


Yuran :-
a) RM 180 (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 130 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)

Masa : 10 pagi - 5 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student




tel :- 012-6103573

FB : mariati manaf
Ada artikel pasal kelas jahit kak tie keluar dalam metro. Jom join kelas. Sangat berbaloi
video

TUTORIAL
-cara menebuk lubang leher baju kurung

video

TUTORIAL 
- Cara kak tie sambungkan pengeras dan getah senang je...tengok tutorial kat bawah ni

video

TUTORIAL
- cara nak sambungkan bahagian tangan ke lubang ketiak

video

Jadual utk kelas jahitan 

WEEKEND (SABTU & AHAD)

FEBRUARI 2014  
a) 22&233hb 

MAC 2014
a) 1 & 2hb   
b) 8 & 9hb 
c) 15 & 16hb
d) 22 & 23hb

APRIL 2014
a) 5 & 6hb   
b) 12 & 13hb
c) 19 & 20hb
d) 26 & 27hb 


HARI BIASA (WEEKDAY)
Setiap hari Isnin dan rabu setiap minggu kecuali kak tie ada hal

Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..

Pattern Baju 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Jubah/Dress Dewasa 
e) Blaus & Skirt
f) Dress Kanak2


Yuran :-
a) RM 180 (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 130 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)

Masa : 10 pagi - 5 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student




tel :- 012-6103573
FB : mariati manaf

            Hasil Jahitan dari student
Hasil jahitan student Adila Zukri, tahniah...sgt cantik..dress peplum kanak2 umur 1 thn.
Kelas utk hari biasa dibuka pada hari isnin dan selasa. Sesiapa yang nak booking boleh buat bayaran deposit ke akaun kak tie. Raya dah x lama lagi...tanamkan azam tahun ini..jahit baju raya utk diri sendiri, anak2 dan keluarga.



Jadual utk kelas jahitan pada bulan mac - april 2013

a) 9 & 10 Mac 2013
b) 16 & 17 Mac 2013
c) 30 & 31 Mac 2013
d) 6 & 7 Apr 2013
e) 13 & 14 Apr 2013
f) 27 & 28 Apr 2013

*** pattern pakaian boleh pilih ikut kehendak student


Tarikh kelas jahitan intensif utk pakaian wanita akan diadakan pada 19&20hb jan ini. sesiapa yang belum booking lagi bolehlah berbuat demikian. Tempat terhad

Kelas jahit tudung awning akan diadakan.

Tarikh : 22hb disember 2012
Masa : 3.00 ptg - 6.00 ptg
Tempat : No. 44-1, Jalan PUJ 3/2, Taman Puncak Jalil, 43300 Seri Kembangan, Selangor.
Bahan yang perlu dibawa : Gunting kertas, gunting kain dan jarum peniti.
Yuran : RM130


KELAS JAHITAN TUDUNG





Kelas Jahitan Tudung berjaya disiapkan pada 11-11-12. Teirma kasih kepada tenaga pengajar jemputan Cikgu Hamizah dan tahniah kepada semua pelajar-pelajar tersayang

Kelas Jahitan Dress Kanak-Kanak





Kelas dress kanak-kanak. Yuran RM120 (Masa : 10 pg - 5 ptg)

Jualan Buku Jahitan



Kak tie teringin nak buatkan tutorial jahitan untuk dijadikan panduan kepada sesiapa yang berminat menjahit, tapi masanya belum mencukupi...dah dapat siapkan nanti kak tie akan upload dalam blog ni. Sabar menunggu ye....