Kelas jahitan Kak Tie
Lokasi : Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan Selangor
Yuran : RM 200 / sepasang baju
(Siap dlm masa 2 hari)
Pattern : Blh pilih pattern sendiri (bj wanita)
Jadual kelas utk bln Mei
.
Weekday (rabu & khamis)
Pkl 9.30 am - 3 pm
a. 11&12hb (khamis & jumaat- rabu cuti wesak)
c. 17&18hb
d. 24&25hb
.
Weekend (sabtu & ahad)
Pkl 10 am - 5 pm
a. 13&14hb
b. 20&21hb
Jika terdapat pembatalan atau penukaran tarikh kelas kak tie akan maklumkan.
.
WHATSAPP DENGAN KLIK 👉🏻 http://www.wasap.my/60126103573






Salam semua sahabat.
Ada tak yang nak join kelas online baju kurung tradisional. Blh pakai untuk raya ni. Kak tie bukak fb group. Yuran rm50. Video dan penerangan yg jelas. blh WHATSAPP DENGAN KLIK 👉🏻 http://www.wasap.my/60126103573 kalau berminat ye

Ada yang naaakkkk sangat belajar menjahit tp tak berkesempatan utk join kelas kak tie kat tmn puncak jalil. Jadinya kak tie bukakan kelas online utk anda.
Jom belajar jahit. Raya ni blh pakai baju yg anda jahit sendiri..
.
Satu lg yg best kak tie x tetapkan masa. Semua video dah ada kat dlm tu. Bila2 free blh tgk dan buat.
.
Yuran kelas online bj krg moden hanya RM50 sahaja.
.
.
Sape yg rajin SHARE tu terima kasih byk2 ye...semoga Allah murahkan rezeki sahabat2 semua.

Jadual kelas utk bln April
.
Weekend (sabtu & ahad)
Pkl 10 am - 5 pm
a. 1&2hb
b. 8&9hb
c. 15&16hb
d. 22 &23hb
e . 29&30hb

Weekday (rabu & khamis)
Pkl 9.30 am - 3 pm
a. 5&6hb
b. 12&13hb
c. 19&20hb
d. 26&27hb

Jika terdapat pembatalan atau penukaran tarikh kelas kak tie akan maklumkan.
.
WHATSAPP DENGAN KLIK 👉🏻 http://www.wasap.my/60126103573
JOM SERTAI KELAS KAK TIE.
Lokasi: Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan, Selangor
Yuran: RM 200 / satu Pattern
Masa: 2 hari (Pkl 10-5) weekend
(Pkl 9-3) weekdays - rabu & khamis
Jadual Mac 2017
Weekend (sabtu & ahad)
a. 4
b. 11 & 12
c. 18 & 19
d. 25 & 26
Weekday (rabu & khamis)
a. 8&9
b. 15&16
c. 22&23
d. 29&30
Assalamualaikum salam jumaat utk sahabat2.
Kak Tie akan mengadakan kelas jahitan ONLINE 3 in 1 (Blouse, Kurung Moden dan Jubah) dengan harga promosi utk bln Mac ini.
.
Yuran utk ketiga2 pattern ini cuma RM80 SAHAJA. Banyak tips yang kak tie ingin kongsikan.
....
Rahsia untuk mendapatkan ukuran, cara mudah menjahit zip sorok, lubang leher, lubang tangan dan selesa dipakai akan terbongkar dalam kelas ini.
.
Kelas akan bermula pada 15 Mac ini. .
.
Jangan tunggu lagi..Komen NAK utk sertai kelas ini.
Assalamualaikum.
Seperti yang kak tie dah janjikan siang tadi..skrg kak tie buka peluang kepada sahabat2 untuk membeli mesin jahit dengan harga murah dari kak tie.
.
Kak tie x kenakan gst ye. suka tak????
.
Boleh datang ambik mesin dari kak tie ataupun nak kak tie delivery terus ke rumah dengan sedikit tambahan penghantaran. (Ikut Lokasi)
.
Lagi satu yg julung2 kalinya kak tie buat ialah :-
a. 3 org pertama yang membeli mesin jahit pada bulan Feb ini akan mendapat diskaun 30% yuran kelas jahitan kak tie.
b. 15% diskaun atas pembelian buku jahitan keluaran kak tie (free postage)

Alhamdulillah kelas jahitan Januari menutup tirai. Sekarang kak tie bagi jadual utk Feb pulak. Kepada sesiapa yang nak belajar tu cepat2 booking tarikh di bawah ni.
.
.
Weekend (sabtu & ahad) - terhad kepad 10 org pelajar
Masa : 10pg - 5 ptg
Yuran : RM 200/ sepasang baju
Tempat : Kedai Mariati Design Taman Puncak Jalil.
.
FEB 2017
a. 4 & 5
b. 11 & 12
c. 18 & 19
d. 25 & 26

Hari biasa (rabu & khamis)- terhad kpd 3 org pelajar shaja
Masa : 9pg - 3 ptg
Yuran : RM 200 / sepasang baju
Tempat : Kedai Mariati Design Taman Puncak Jalil.
.
a. 8 & 9
b. 15 & 16
c. 22 & 23
.
.
Pm / whatsapp kak tie 012- 6103573 dgn segera.
Tarikh kelas jahitan kak tie utk Januari 2017
Jom booking awal. Azam thn baru kena pandai jahit baju. JOM....
.
Weekend (sabtu & ahad)
Masa : 10pg - 5 ptg
Yuran : RM 200/ sepasang baju
.
a. 7 & 8 jan
b. 14 & 15 jan
c. 21 & 22 jan
d. 28 & 29 jan

Hari biasa (rabu & khamis)
Masa : 9pg - 3 ptg
Yuran : RM 200 / sepasang baju
Terhad kpd 3 org sahaja utk hari biasa
.
a. 4 & 5 jan
b. 11 & 12 jan
c. 18 & 19 jan
d. 25 & 26 jan
Jadual Kelas Jahitan

December 2016
Tempat: Taman puncak jalil seri kembangan
Yuran RM 200 /pattern

Weekday (selasa & rabu)
a. 6hb & 7hb
b. 13hb & 14hb
c. 20hb & 21hb
d. 27hb & 28hb

Weekend
a. 10hb - Kelas Kanak2 (jahit beg galas, apron, pencil box)
b. 11hb - Jubah / Dress / baju kanak-kanak
c. 17hb & 18hb
d. 24hb & 25hb
e. 31hb - Jubah / Dress / Baju kanak-kanak

Blh pm / whatsapp 012-6103573 (kak tie)



Jadual kelas jahitan terkini
Tempat: Taman puncak jalil seri kembangan Selangor

SEPTEMBER 2016
a) 20hb & 21hb  (selasa & rabu)
b) 24hb & 25hb (sabtu & ahad)
c) 27hb & 28hb (selasa & rabu)

OKTOBER
a) 1hb & 2hb (sabtu & ahad)
b) 4hb & 5hb (selasa & rabu)
c) 8hb & 9hb (sabtu & ahad)
d) 11hb & 12hb (selasa & rabu)
e) 22hb & 23hb (sabtu & ahad)
f) 25hb & 26hb (selasa & rabu)
g) 29hb & 30hb (sabtu & ahad)

Sekiranya kelas terpaksa ditunda kak Tie akan bagitau awal.

Blh pilih satu Pattern pakaian wanita
Yuran rm200 utk sepasang baju (2 hari)

- Kelas pada hari sabtu dan ahad akan berlangsung dari pukul 10 pg -5 ptg.

- Kelas pada hari selasa dan rabu (10 pg - 2 ptg) akan bersambung pada minggu2 berikutnya.

Senarai Pattern
1. Baju Kurung Tradisional
2. Baju Kurung Moden
3. Baju Kurung Pahang
4. Baju kebaya Tradisional
5. Baju kebaya Moden
6. Blaus dan Skirt
7. Dress Dewasa (sehari - Yuran sama)
8. Dress kanak-kanak (sehari - Yuran rm150)

Blh pm jika berminat. Booking awal sebelum kelas penuh.
Terhad utk 10 org Student setiap satu kelas.

Jadual utk kelas jahitan

Jadual Julai 2016  

a) 24hb julai 2016 (Ahad)

b) 30 & 31hb julai 2016 (sabtu &ahad) 


Jadual Ogos 2016

a) 6 & 7hb Ogos 2016 (sabtu & ahad)

b) 13 & 14hb Ogos 2016 (sabtu & ahad)

Jika ada sebarang pembatalan kelas akan diberitahu kelak.


sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..

Pilih satu Pattern Baju yang anda ingin pelajari. 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Baju kebaya Tradisional 
e) Baju kebaya Moden 
f) Jubah/Dress Dewasa 
g) Blaus & Skirt
h) Dress Kanak2



Yuran :-
a) RM 200 utk sepasang baju (Baju Dewasa- 2 hari), (Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)
Kain lycra dibenarkan utk kelas Jubah/dress


Masa : 
Sabtu 10 pagi - 2 petang
Ahad 10 pagi - 6 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student
Assalamualaikum...

PENGUMUMAN PENTING!!!

Kak tie akan mengadakan kelas secara online. Kepada yang berminat sila pm kak tie atau wasap 012-6103573.

Ramai yang ingin belajar tetapi banyak halangan.
a) Bekerja dihujung minggu
b) Tinggal jauh di luar Lembah Kelang
c) Ada anak kecil
dan macam-macam lagi..

JADI dengan ini kak tie sedia membantu anda untuk belajar menjahit secara online.

Peralatan yang pelajar perlu sediakan:-
1) Kain
2) Pembaris
3) Tali tape
4) Mesin Jahit

Yang Lain kak tie akan poskan.

Alhamdulillah kita dah pun menyambut Hari Raya Aidilfitri 2015. Ramai yang bertanya bila kelas jahitan akan dibuka semula selepas raya. Untuk pengetahuan semua, kelas pada hari biasa akan ditukar kepada hari Isnin dan Selasa pada setiap minggu. Sepanjang bulan Syawal ni, kelas hujung minggu belum di buka lagi. Ini adalah untuk memberi ruang kepada kak tie menghadiri open house dan beraya. Jadi kelas hanya dibuka utk hari biasa sahaja. Insha Allah selepas syawal kelas beroperasi seperti biasa.

Tarikh Kelas utk Hari Biasa (Weekday- Isnin dan Selasa) 

a) 10hb & 11hb Ogos 2015

b) 17hb & 18hb Ogos 2015 

c) 24hb & 25hb Ogos 2015

Tarikh Kelas utk Hujung Minggu (Weekend- Sabtu dan Ahad) 

a) 22hb & 23hb Ogos 2015 



Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..


Pilih satu Pattern Baju yang anda ingin pelajari. 


a) Baju Kurung Tradisional

b) Baju Kurung Pahang

c) Baju Kurung Moden

d) Baju kebaya

e) Jubah/Dress Dewasa 

f) Blaus & Skirt

g) Dress Kanak2

Yuran :-

a) RM 180 utk sepasang baju (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-

- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)

Masa : 10 pagi - 5 petang

Cara mengajar : bermula dari basic, mengukur baju cth, mengukur badan, melukis pola, memotong kain dan menjahit.

Insyaallah selepas hadir kelas kak tie, student akan dapat menjahit baju sendiri dan mengambil tempahan.

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student

Kelas Jahitan METRO




JADUAL TERKINI 


WEEKEND (SABTU & AHAD)


MEI 2014  

a) 24 & 25hb 
b) 31   MEI & 1 JUN

JUN 2014

a) 7&8hb   
b) 14 & 15hb 
c) 21 & 22hb

HARI BIASA (WEEKDAY)
Setiap hari Isnin dan rabu setiap minggu kecuali kak tie ada hal

Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..


Pattern Baju 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Jubah/Dress Dewasa 
e) Blaus & Skirt
f) Dress Kanak2



Yuran :-
a) RM 180 (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)


Masa : 10 pagi - 5 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student




tel :- 012-6103573

FB : mariati manaf
Ada artikel pasal kelas jahit kak tie keluar dalam metro. Jom join kelas. Sangat berbaloi