Jadual Kelas Jahitan

December 2016
Tempat: Taman puncak jalil seri kembangan
Yuran RM 200 /pattern

Weekday (selasa & rabu)
a. 6hb & 7hb
b. 13hb & 14hb
c. 20hb & 21hb
d. 27hb & 28hb

Weekend
a. 10hb - Kelas Kanak2 (jahit beg galas, apron, pencil box)
b. 11hb - Jubah / Dress / baju kanak-kanak
c. 17hb & 18hb
d. 24hb & 25hb
e. 31hb - Jubah / Dress / Baju kanak-kanak

Blh pm / whatsapp 012-6103573 (kak tie)



Jadual kelas jahitan terkini
Tempat: Taman puncak jalil seri kembangan Selangor

SEPTEMBER 2016
a) 20hb & 21hb  (selasa & rabu)
b) 24hb & 25hb (sabtu & ahad)
c) 27hb & 28hb (selasa & rabu)

OKTOBER
a) 1hb & 2hb (sabtu & ahad)
b) 4hb & 5hb (selasa & rabu)
c) 8hb & 9hb (sabtu & ahad)
d) 11hb & 12hb (selasa & rabu)
e) 22hb & 23hb (sabtu & ahad)
f) 25hb & 26hb (selasa & rabu)
g) 29hb & 30hb (sabtu & ahad)

Sekiranya kelas terpaksa ditunda kak Tie akan bagitau awal.

Blh pilih satu Pattern pakaian wanita
Yuran rm200 utk sepasang baju (2 hari)

- Kelas pada hari sabtu dan ahad akan berlangsung dari pukul 10 pg -5 ptg.

- Kelas pada hari selasa dan rabu (10 pg - 2 ptg) akan bersambung pada minggu2 berikutnya.

Senarai Pattern
1. Baju Kurung Tradisional
2. Baju Kurung Moden
3. Baju Kurung Pahang
4. Baju kebaya Tradisional
5. Baju kebaya Moden
6. Blaus dan Skirt
7. Dress Dewasa (sehari - Yuran sama)
8. Dress kanak-kanak (sehari - Yuran rm150)

Blh pm jika berminat. Booking awal sebelum kelas penuh.
Terhad utk 10 org Student setiap satu kelas.

Jadual utk kelas jahitan

Jadual Julai 2016  

a) 24hb julai 2016 (Ahad)

b) 30 & 31hb julai 2016 (sabtu &ahad) 


Jadual Ogos 2016

a) 6 & 7hb Ogos 2016 (sabtu & ahad)

b) 13 & 14hb Ogos 2016 (sabtu & ahad)

Jika ada sebarang pembatalan kelas akan diberitahu kelak.


sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..

Pilih satu Pattern Baju yang anda ingin pelajari. 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Baju kebaya Tradisional 
e) Baju kebaya Moden 
f) Jubah/Dress Dewasa 
g) Blaus & Skirt
h) Dress Kanak2



Yuran :-
a) RM 200 utk sepasang baju (Baju Dewasa- 2 hari), (Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)
Kain lycra dibenarkan utk kelas Jubah/dress


Masa : 
Sabtu 10 pagi - 2 petang
Ahad 10 pagi - 6 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student
Assalamualaikum...

PENGUMUMAN PENTING!!!

Kak tie akan mengadakan kelas secara online. Kepada yang berminat sila pm kak tie atau wasap 012-6103573.

Ramai yang ingin belajar tetapi banyak halangan.
a) Bekerja dihujung minggu
b) Tinggal jauh di luar Lembah Kelang
c) Ada anak kecil
dan macam-macam lagi..

JADI dengan ini kak tie sedia membantu anda untuk belajar menjahit secara online.

Peralatan yang pelajar perlu sediakan:-
1) Kain
2) Pembaris
3) Tali tape
4) Mesin Jahit

Yang Lain kak tie akan poskan.

Alhamdulillah kita dah pun menyambut Hari Raya Aidilfitri 2015. Ramai yang bertanya bila kelas jahitan akan dibuka semula selepas raya. Untuk pengetahuan semua, kelas pada hari biasa akan ditukar kepada hari Isnin dan Selasa pada setiap minggu. Sepanjang bulan Syawal ni, kelas hujung minggu belum di buka lagi. Ini adalah untuk memberi ruang kepada kak tie menghadiri open house dan beraya. Jadi kelas hanya dibuka utk hari biasa sahaja. Insha Allah selepas syawal kelas beroperasi seperti biasa.

Tarikh Kelas utk Hari Biasa (Weekday- Isnin dan Selasa) 

a) 10hb & 11hb Ogos 2015

b) 17hb & 18hb Ogos 2015 

c) 24hb & 25hb Ogos 2015

Tarikh Kelas utk Hujung Minggu (Weekend- Sabtu dan Ahad) 

a) 22hb & 23hb Ogos 2015 



Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..


Pilih satu Pattern Baju yang anda ingin pelajari. 


a) Baju Kurung Tradisional

b) Baju Kurung Pahang

c) Baju Kurung Moden

d) Baju kebaya

e) Jubah/Dress Dewasa 

f) Blaus & Skirt

g) Dress Kanak2

Yuran :-

a) RM 180 utk sepasang baju (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-

- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)

Masa : 10 pagi - 5 petang

Cara mengajar : bermula dari basic, mengukur baju cth, mengukur badan, melukis pola, memotong kain dan menjahit.

Insyaallah selepas hadir kelas kak tie, student akan dapat menjahit baju sendiri dan mengambil tempahan.

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student

Kelas Jahitan METRO




JADUAL TERKINI 


WEEKEND (SABTU & AHAD)


MEI 2014  

a) 24 & 25hb 
b) 31   MEI & 1 JUN

JUN 2014

a) 7&8hb   
b) 14 & 15hb 
c) 21 & 22hb

HARI BIASA (WEEKDAY)
Setiap hari Isnin dan rabu setiap minggu kecuali kak tie ada hal

Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..


Pattern Baju 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Jubah/Dress Dewasa 
e) Blaus & Skirt
f) Dress Kanak2



Yuran :-
a) RM 180 (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 150 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)


Masa : 10 pagi - 5 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student




tel :- 012-6103573

FB : mariati manaf
Ada artikel pasal kelas jahit kak tie keluar dalam metro. Jom join kelas. Sangat berbaloi
TUTORIAL
-cara menebuk lubang leher baju kurung

video

TUTORIAL 
- Cara kak tie sambungkan pengeras dan getah senang je...tengok tutorial kat bawah ni

video

TUTORIAL- sambungkan tangan ke lubang ketiak

TUTORIAL
- cara nak sambungkan bahagian tangan ke lubang ketiak

video

Jadual utk kelas jahitan 

WEEKEND (SABTU & AHAD)

FEBRUARI 2014  
a) 22&233hb 

MAC 2014
a) 1 & 2hb   
b) 8 & 9hb 
c) 15 & 16hb
d) 22 & 23hb

APRIL 2014
a) 5 & 6hb   
b) 12 & 13hb
c) 19 & 20hb
d) 26 & 27hb 


HARI BIASA (WEEKDAY)
Setiap hari Isnin dan rabu setiap minggu kecuali kak tie ada hal

Sesiapa yang berminat boleh sms/whatsapp/pm kak tie..

Pattern Baju 
a) Baju Kurung Tradisional
b) Baju Kurung Pahang
c) Baju Kurung Moden
d) Jubah/Dress Dewasa 
e) Blaus & Skirt
f) Dress Kanak2


Yuran :-
a) RM 180 (Baju Dewasa- 2 hari, Jubah - sehari je)

b) RM 130 (Dress Kanak2 - 1 hari)

Bahan2 perlu dibawa :-
- Kain cotton 4 meter, benang, gunting kain, gunting kertas, kalkulator dan baju cth (elakkan kain gelap)

Masa : 10 pagi - 5 petang

*** pattern pakaian boleh pilih ikut pilihan student




tel :- 012-6103573
FB : mariati manaf

            Hasil Jahitan dari student
Hasil jahitan student Adila Zukri, tahniah...sgt cantik..dress peplum kanak2 umur 1 thn.
Kelas utk hari biasa dibuka pada hari isnin dan selasa. Sesiapa yang nak booking boleh buat bayaran deposit ke akaun kak tie. Raya dah x lama lagi...tanamkan azam tahun ini..jahit baju raya utk diri sendiri, anak2 dan keluarga.



Jadual utk kelas jahitan pada bulan mac - april 2013

a) 9 & 10 Mac 2013
b) 16 & 17 Mac 2013
c) 30 & 31 Mac 2013
d) 6 & 7 Apr 2013
e) 13 & 14 Apr 2013
f) 27 & 28 Apr 2013

*** pattern pakaian boleh pilih ikut kehendak student